“Полуниця”, “блакитний”, “вареники”: американські дипломати назвали улюблені українські слова

 

З нагоди Дня української писемності та мови американські дипломати поділилися своїми улюбленими словами в українській мові.

Відповідне відеозвернення поширило Посольство США в Києві в понеділок, 9 листопада.

“Моє улюблене слово… Хм, складно сказати. “Відповідальність”, “прозорість”… А, я знаю! “Вареники”, – ділиться дипломат Волтер.

“Мені подобається українське слово “полуниця“. Бо це слово нагадує мені літо. І я теж думаю, що українська полуниця – найсмачніша”, – вважає дипломатка Фо.

Скотт поділився, що його улюблене слово – “вдячний” або “вдячність”. 

“Одне з моїх улюблених українських слів – “блакитний”. Я починаю думати про ковдру блакитного неба, і коли поєднати його зі словом “жовтий” – я починаю думати про соняшники. І виходить блакитне небо з полями соняшників. І це те, з чим асоціюється Україна”, – каже Наталі й додає, що символізм цих слів ще й у тому, що це – кольори українського стяга.

Читайте також:
У шведському місті в школах вивчатимуть українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна