Силовики затримали українця, який забезпечував ФСБ в Криму транспортом під час обшуків у кримських татар

 

На контрольному пункті в’їзду/виїзду “Каланчак” при спробі виїзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим затримано українця, який систематично надавав допомогу окупаційним правоохоронцям при проведенні численних незаконних обшуків і затримань громадян у справах “Хізб ут-Тахрір”.

Затримання відбулося в суботу, 7 листопада. Наразі прокурори вже повідомили чоловікові про підозру.

“Використовуючи своє службове становище, щонайменше з 26 березня 2019 року надавав допомогу окупаційним правоохоронцям, а саме “Службі захисту конституційного ладу Управління ФСБ РФ по Республіці Крим” у організації проведення низки незаконних обшуків у домоволодіннях представників кримськотатарського народу, які переслідувались за нібито участь в організації “Хізб ут-Тахрір”, – зазначають у понеділок, 9 листопада, в пресслужбі прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Зазначається, що підозрюваний систематично забезпечував окупаційних правоохоронців транспортними засобами при проведенні обшуків, а також для конвоювання незаконно затриманих осіб до СІЗО та “Управління ФСБ РФ по Республіці Крим”.

“27 березня підозрюваний надавав транспортні засоби… для проведення на території Сімферополя 25 незаконних обшуків у домоволодіннях кримських татар, за результатами яких затримано 23 особи”, – інформують прокурори.

Для переконливості українські правоохоронці показують скрін із переписки затриманого в месенджері вотсап.

Фото: прокуратура АР Крим

Відомо, що підозрюваний з 2012 року обіймав посаду начальника управління транспорту та авіації АТ “Державне акціонерне товариство “Чорноморнафтогаз”.
ЇПісля окупації Російською Федерацією Криму в 2014 році залишився працювати на вказаному товаристві, яке було незаконно захоплене окупаційною владою півострова та перереєстроване за законодавством РФ під назвою “Державне унітарне підприємство “Чорноморнафтогаз”.

Прокуратура оголосила про підозру у вчиненні державної зради шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Чоловіка затримали, незабаром Херсонський міський суд розгляне клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також:
Від 13 до 19 років колонії суворого режиму: у Росії оголосили вироки фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна