У Туреччині випробували безпілотник Akinci з українським двигуном. ВІДЕО

 

У Туреччині пройшли успішні випробування безпілотного літального апарату Akinci з двигуном українського виробництва.

Про це в середу, 4 листопада, повідомив технічний директор турецької авіабудівельної компанії Baykar Сельджук Байрактар у твіттері.

“Випробування продовжуються (…) Сьогодні вперше без управління з наземної станції було успішно здійснено повністю автономні зліт та посадку”, – написав Байрактар.

Випробування пройшли на аеродромі в Чорлу, що на північному заході країни, неподалік Стамбула.

“Ми провели тестування на ідентифікацію систем на середній висоті 20 тисяч футів. Пізніше було проведено посадку на віддаленому аеродромі (…) Після неї БПЛА здійснив повторний зліт та повернувся до Чорлу”, – уточнив деталі випробування технічний директор Baykar.

Він сподівається, що БПЛА Akinci зроблять великий внесок в обороноздатність Туреччини. У планах розпочати постачання Збройним силам Туреччини цих безпілотників вже в кінці цього року.

Як відомо, перша демонстрація ударного безпілотного літального апарата нового покоління Akıncı – спільної розробки України і Туреччини – відбулася в рамках виставки авіаційної та аерокосмічної техніки Teknofest-2019 у Стамбулі у вересні минулого року.

Читайте також:
В Україні тривають контрольні випробування БПЛА Bayraktar TB2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна