На Харківщині почалися змагання на найкращого військового хіміка. ФОТО

 

У Харківській області розпочався фінал конкурсу на найкращий взвод радіаційної, хімічної, біологічної розвідки ЗСУ на базі навчально-тренувального комплексу Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

Про це у вівторок, 3 листопада, передає АрміяInform.

Серед конкурсантів – взводи, переможці третього етапу змагання від Сухопутних військ, Військово-Морських сил, Десантно-штурмових військ і Командування Сил підтримки ЗС України.

“Упродовж трьох днів визначатимемо найсильніший взвод РХБ захисту, який по праву називатимуть найкращим у війську. Армійські хіміки продемонструють майстерність у випробуваннях зі спеціальної, тактико-спеціальної і загальновійськової підготовки. На переможців чекає перехідний Кубок та грошова винагорода”, – розповів начальник військ РХБ захисту – начальник управління РХБ захисту Командування Сил підтримки ЗСУ, полковник Дмитро Гомель.

У перший день учасники на час готували машини та прилади РХБ розвідки до роботи, опісля визначали отруйні речовини в повітрі. Далі завдання ускладнилося: команди розгортали пост РХБ спостереження й проводили РХБ розвідку маршруту руху, шукаючи радіоактивні джерела на бронетехніці, виявляли імітатори хімічного зараження та радіоактивні джерела на місцевості.

Змагання військовий хімік 1 Змагання військовий хімік 2 Змагання військовий хімік 3 Змагання військовий хімік 4 Змагання військовий хімік 5 Змагання військовий хімік 6
<
>
Фото: АрміяInform

Далі військові хіміки виконуватимуть спеціальну обробку техніки та особового складу під час зараження отруйними речовинами, долатимуть психологічну смугу перешкод, пройдуть обкатку танками, змагатимуться на влучність у стрільби зі штатної зброї.

Досвідчені судді оцінять кожного учасника в окремих номінаціях. Після закінчення конкурсу всі бали, які набрали команди, підсумують і визначать переможця.

Читайте також:
У Збройних силах нагородили переможців конкурсу на найкращу артбатарею. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна