В Україні змінили критерії до госпіталізації хворих з підозрою та з підтвердженим COVID-19

 

Міністерство охорони здоров’я повідомило про зміну критеріїв до госпіталізації хворих з підозрою та з підтвердженим COVID-19.

Про це заявила перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як під час пресбрифінгу в Києві у вівторок, 3 листопада.

“Хочу розказати про зміни, які відбулись до стандартів надання медичної допомоги на первинній ланці. Наказом МОЗ від 27 жовтня внесені зміни, які стосуються первинної медичної та амбулаторної поліклінічної допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19 в частині до госпіталізації та критеріїв завершення амбулаторного поліклінічного лікування”, – цитує Садов’як агентство УНІАН.

Наразі, за словами Садов’як, госпіталізовувати будуть осіб з підозрою чи підтвердженим COVID-19, що мають хоча б одну з ознак, а саме:

  • частота дихання менш як 10 за хвилину або понад 30;
  • сатурація (рівень насиченості киснем крові – Н.) менше або дорівнює 92%;
  • порушення свідомості.

Також, за словами Садов’як, госпіталізовуватимуть осіб з перебігом захворювання середньої важкості, які мають тяжку супутню патологію у стадії декомпенсації.

Крім того, вона повідомила, що завершити амбулаторне поліклінічне лікування COVID-19 можна за наявності наступних критеріїв:

  • відсутність клінічних проявів ГРВІ протягом трьох днів рахуючи з 10-го дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
  • відсутність клінічних ознак ГРВІ протягом трьох днів від дати взяття матеріалу при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР без лабораторного обстеження;
  • відсутність клінічних проявів ГРВІ за отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.

Нагадаємо, станом на 3 листопада в Україні зафіксовано 8 899 нових випадків захворювання на COVID-19, загалом на коронавірус захворіли 411 093 особи, померли 7 532, одужали 168 868 осіб.

Читайте також:
Ми дійшли до точки неповернення і близькі до катастрофи, – Степанов про COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна