На Сумщині прикордонники затримали священнослужителя з Болгарії, що незаконно проривався в РФ

 

У районі села Старикове Глухівського району на Сумщині українські прикордонники затримали болгарського священнослужителя, який намагався незаконно потрапити з території України в Російську Федерацію.

Про це в четвер, 29 жовтня, інформує пресслужба ДПСУ.

“Інформацію про рух невідомої особи в бік державного кордону прикордонники отримали від місцевого жителя. Група реагування, яка негайно вибула на вказаний напрямок, виявила та затримала порушника. Ним виявився 45-річний священнослужитель, громадянин Болгарії”, – йдеться у повідомленні.

Під час перевірки прикордонники встановили, що він потрапив в Україну ще наприкінці серпня через один із пунктів пропуску на кордоні з Молдовою.

Однак згодом, як пояснив сам мандрівник, через відсутність російської візи вирішив незаконно перетнути кордон з території України до Росії поза встановленими пунктами пропуску.

Також священнослужитель розповів, що нібито прямував до Москви для подальшої служби в Храмі Святого Миколая.

Наразі за спробу незаконного перетинання державного кордону України рішенням суду іноземця притягнули до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 204 КУпАП (штраф в розмірі 3 400 гривень).

Також порушникові заборонили в’їзд на територію України протягом трьох років.

Читайте також:
Поховайте на Вкраїні милій: росіянин віз через кордон труп, видаючи його за живу дружину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна