На Херсонщині відновили пам’ятник більшовикам

 

У місті Каховка Херсонської області відновили пам’ятник більшовикам, які брали участь у громадянській війні в Росії в 1917-1921 роках.

Про це в середу, 28 жовтня, повідомляють на фейсбук-сторінці “Декомунізація. Україна”.

“Сьогодні відбулося відкриття відновленого пам’ятника більшовикам, які у 1920 році вели бої за Каховський плацдарм. Так званий командний пункт Василя Блюхєра”, – йдеться у повідомленні.

На відкритті був присутній заступник голови Каховської районної державної адміністрації Андрій Сєров та його дружина Олександра Сєрова, яка була кандидаткою в депутати до Каховської міської ради від “Слуги народу”.

“Без минулого сьогодення нічого не варте… Приємно, коли відновлювати історичні пам’ятки разом беруться представники влади, бізнесу та громадськості, а також просто небайдужі мешканці Каховщини”, – написав Сєров у фейсбуці.

Як відомо, протягом серпня-жовтня 1920 року під Каховкою точилися бої між більшовиками та російською армією під керівництвом генерала Петра Врангеля.

Нагадаємо, нещодавно Верховний Суд скасував рішення про найменування вулиці в Херсоні на честь Каті Гандзюк.

Читайте також:
Мер Труханов в Одесі повертає проспект Жукова замість Небесної Сотні

У Залізному на Донеччині невідомі патріоти скинули пам’ятник радянському діячеві Артему. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна