Держдума визначила Конституцію РФ вищою за міжнародне право

 

Російська Державна дума остаточному читанні прийняла президентський закон про пріоритет Конституції Росії над нормами міжнародного права.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляють в Системі забезпечення законодавчої діяльності Держдуми РФ.

Відповідні зміни внесли до закону “Про безпеку”.

У пояснювальній записці сказано, що стаття 7 закону “Про безпеку” доповнюється положенням, згідно з яким “рішення міждержавних органів, прийняті на підставі положень міжнародних договорів РФ в їх тлумаченні, що суперечить Конституції РФ, не підлягають виконанню в Російській Федерації”.

Стаття 15 закону доповнюється положенням про заборону заступнику голови Ради безпеки, його секретарю і його постійним членам відкривати й мати рахунки за кордоном, зберігати готівкові гроші і цінності в іноземних банках за кордоном.

Депутати Держдуми Росії також ухвалили уточнення до законів про порядок призначення на посаду директора ФСБ і директора СЗР. Згідно зі змінами до статей 1 і 16 закону “Про федеральну службу безпеки” та статті 12 і 17 закону “Про зовнішню розвідку”, глав цих відомств тепер призначатимуть після консультації з Радою федерації РФ.

Як відомо, пріоритет міжнародного права над російським був закладений за часів президента Бориса Єльцина в Конституції РФ, прийнятій 1993 року. Однак чинний лідер Росії Володимир Путін заявив про необхідність змінити цю норму.

Читайте також:
У РФ остаточно ухвалили закон про ізоляцію російського інтернету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна