У 2021 році Україна та Німеччина проведуть понад 50 спільних військових заходів

 

Оборонні відомства України та Німеччини у 2021-му році запланували проведення більше пів сотні спільних заходів, які спрямовані на досягнення ЗСУ стандартів НАТО, взаємосумісності зі збройними силами країн-партнерів.

План двостороннього оборонного співробітництва на наступний рік погодили під час візиту делегації Міністерства оборони України в понеділок, 26 жовтня, на чолі з директором Директорату політики у сфері оборони Юрієм Пундою до Федеративної Республіки Німеччина.

“Делегації оборонних відомств України та Німеччини обмінялись аналізом поточної безпекової ситуації в європейському регіоні з огляду на зростання потенційних викликів та загроз, триваючий конфлікт на сході України та продовження агресивної зовнішньої політики Російською Федерацією, зокрема в районі Чорного та Азовського морів”, – йдеться в повідомленні пресслужби МОУ.

Зазначається, що глава німецької делегації контр-адмірал Аксель Рістау позитивно оцінив амбітні плани щодо оборонної реформи, яку Міністерство оборони України планує реалізувати протягом наступних п’яти років.

Німецькі партнери наголосили на прийнятому керівництвом Федерального міністерства оборони Федеративної Республіки Німеччина рішенні продовжити надання матеріально-технічної допомоги ЗСУ за гуманітарним та соціальним напрямками.

Зокрема, щодо технічного переоснащення військових шпиталів, що має забезпечити покращення якості надання медичної допомоги українським військовослужбовцям, які зазнають надзвичайних навантажень під час стримування російської збройної агресії.

“Сторони також обговорили питання продовження практики лікування у військових медичних закладах Бундесверу тяжкопоранених військовослужбовців ЗСУ під час бойових дій на Сході України”, – йдеться в пресрелізі українського оборонного відомства.

Читайте також:
На навчаннях Combined Resolve у Німеччині зведена рота 28 омбр ЗСУ увійшла до складу танкового батальйону США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна