СБУ затримала на Київщині членів створеної нардепами “ГО”, яка займалась рейдерством, збутом наркотиків і мітингами

 

Служба безпеки України затримала на Київщині учасників громадської організації, яку фінансували народні депутати для участі у рейдерських захопленнях, мітингах та протестних акціях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“За даними досудового слідства встановлено, що об’єднання підконтрольне народному депутату та співголові однієї з діючих політичних партій.

Під виглядом спортивного об’єднання членів ГО на замовлення керівництва партії залучали до силових заходів під час рейдерських захоплень, вони брали участь у мітингах і протестних акціях. Крім того, за інформацією правоохоронців, контроль за діяльністю і фінансування здійснював інший народний депутат від цієї партії, який володіє місцевою охоронною компанією”, – зазначається в повідомленні.

Як встановили оперативники, учасники об’єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. Зокрема, в межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували збут учасниками ГО двох партій амфетаміну.

Під час обшуків за адресами проживання основних фігурантів правоохоронці вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет “Шмайсер” калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумових набоїв, 70 набоїв різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, сім-картки кількох мобільних операторів, телефони, комп’ютерну техніку.

Двох активних учасників угруповання співробітники спецслужби затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за місцями проживання. Ще троє перебувають у розшуку.

Читайте також:
СБУ на Рівненщині виявила великий схрон із засобами ураження і вибухівкою. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна