Главою СБУ в АР Крим став скандальний посадовець часів Кучми-Януковича Кулініч

 

Президент Володимир Зеленський змінив очільників Служби безпеки України в АР Крим, Волинській та Сумській областях, а також звільнив низку посадовців у СБУ. При цьому управління Служби по Криму очолив скомпрометований посадовець часів Кучми і Януковича.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідних указах глави держави, опублікованих у середу, 21 жовтня, на офіційній інтернет-сторінці президента.

Замість Олега Салюка начальником Управління СБУ в Сумській області став Руслан Григоренко, у Волинській – Микола Лисененко (звільнено Павла Данюкова).

Зеленський звільнив із посади начальника Головного управління СБУ в АР Крим Євгена Нетужилова і призначив Олега Кулініча.

Начальником Департаменту оперативно-технічних заходів СБУ став Олексій Омельченко, а Департамент господарського забезпечення СБУ очолив Олександр Провоторов.

Призначення Кулініча на кримське управління СБУ антикорупційні громадські активісти вважають “зрадою”, хоч і не надтопомітною.

“На початку каденції Володимира Зеленського відбувалася низка справді обнадійливих призначень. Зокрема, в органах правопорядку. Наприклад, по Криму взагалі зібралися дуже професійні люди у всіх відомствах, через що жити було спокійніше – від професійної команди представництва президента в АР Крим до кримської прокуратури і кримського СБУ. А вчора (…) начальником Головного управління СБУ в АР призначили Олега Кулініча. Людину часів… Леоніда Деркача (фігурант “плівок Мельниченка”, голова СБУ в 1998-2001 рр., батько проросійського нардепа Андрія Деркача – “Н”)“, – прокоментувала кадрові зміни в СБУ координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова.

Як вона зазначає, в Службі безпеки України Кулініч працював до 2005 року.

“А потім була ціла низка корупційних скандалів, пов’язаних з іменем Олега Кулініча, зокрема в “Енергоатомі” і Держкомземі, куди, до речі Кулініча протягнув Володимир Литвин за часів Януковича. Вас теж коробить від усіх цих прізвищ з нашого темного минулого? Теж ставите питання: чому всі ці люди, які давно повинні бути нами забуті, як страшний сон, нас переслідують у 2020 році?” – запитує Решетилова і додає, що “так працює безкарність”.

“Нерозслідувані злочини минулого, як зомбаки, хапають нас за ноги і тягнуть вниз”, – наголосила журналістка.

“…Найбільша зрада другого року президента Зеленського не в Мінську і не в Норманді. Вона тут, у нас під носом, і полягає у поверненні кремлівської агентури на свої старі позиції“, – констатувала активістка.

Нагадаємо, нещодавно Комітет Ради рекомендував ухвалити зміни до закону про СБУ.

Читайте також:
Зеленський надав генеральські звання низці посадовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна