Міноборони закупить комплекс “Нептун” до кінця року, – Таран

 

Міністерство оборони ухвалило рішення про закупівлю комплексу “Нептун” та іншого ракетного обладнання до кінця 2020 року.

Про це повідомиляє пресслужба Міністерства оборони України.

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що з цією метою буде здійснено перерозподіл коштів у межах державного оборонного замовлення.

Він нагадав, що ще 23 серпня підписав наказ про прийняття берегового ракетного комплексу 360МЦ “Нептун” на озброєння ЗСУ. А рішенням про закупівлю комплексу у межах фінансових можливостей поточного року Міністерство оборони демонструє свою беззаперечну зацікавленість мати якомога швидше “Нептун” у бойовому порядку Збройних Сил України.

“Мали відбутись всі передбачені процедури. Тепер комплекс може замовлятись і закуповуватись як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання щодо кількості та термінів їх постачання. Необхідні кошти для закупівлі у наявності”, – зазначив Таран.

Також у Міністерстві оборони знайшли кошти, які будуть спрямовані на подальшу реалізацію ракетно-реактивної програми.

“Нептун” добре продемонстрував свої бойові можливості під час державних випробувань. Він стане потужним інструментом стримування агресивних дій противника на морі. Дивізіони, озброєні цим комплексом, буде розміщено у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів, — сказав урядовець.

Наступним етапом, на думку Андрія Тарана, має стати робота над створенням корабельного варіанта комплексу “Нептун”. Ті ж ракетні катери, що проектуються сьогодні для потреб ВМС України, вже мають бути адаптованими для використання протикорабельної ракети, що входить до складу “Нептуна”.

Як інформувала “Новинарня“, ВМСУ до 2025 року сформують три дивізіони берегового комплексу крилатих ракет “Нептун”.

Читайте також:
Таран розповів, які проєкти допоможе реалізувати Британія в рамках “морського” меморандуму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна