Прокуратура відкрила справу за примусову мобілізацію українців у ОРЛО

 

Луганська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом примусового залучення окупаційною адміністрацією Російської Федерації громадян України, які мешкають на тимчасово окупованій території, до участі в незаконних збройних формуваннях “ЛНР”.

До ЄРДР внесли відомості за статтею порушення законів та звичаїв війни. Про це в понеділок, 19 жовтня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

Окупаційна адміністрація РФ із залученням представників незаконних збройних формувань примушує місцевих мешканців ставати на “військовий облік”, складати присягу на вірність “ЛНР” та отримувати зброю під час військово-польових зборів.

Невиконання вимог отримання “мобілізаційного припису” є приводом для відмови у працевлаштуванні, звільнення з роботи, припинення соціальних виплат, виключення із навчальних закладів тощо.

Наголошується, що ці дії заборонені Женевською конвенцією про захист цивільного населення, а також є порушенням Римського статуту.

Подальше розслідування проводиться управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також:
Євросоюз відреагував на незаконний призов РФ в окупованому Криму

Хомчак назвав умову скасування призову в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна