На Сумщині затримали нацгвардійця за підозрою у вбивстві й крадіжці авто

 

На Сумщині затримали військовослужбовця Національної гвардії України, якого підозрюють у  вбивстві та крадіжці автомобіля.

Про це в понеділок, 19 жовтня, інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Встановлено, що 15 жовтня 2020 року солдат-контрактник прийшов до знайомого додому в місті Охтирка Сумської області та сильно побив його, маючи на меті вкрасти у чоловіка гроші.

Завдані тілесні ушкодження призвели до смерті потерпілого.

“Після цього зловмисник незаконно заволодів його грошовими коштами в сумі 3500 доларів США. З метою приховання вбивства він також викрав автомобіль потерпілого, на якому вивіз тіло загиблого та закопав його у лісосмузі, за 60 км від місця злочину”, – йдеться в повідомленні.

16 жовтня фігуранта затримали.

Тіло загиблого згодом виявили правоохоронці під час слідчого експерименту за участі підозрюваного.

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій та зібраних доказів йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115, та ч. 2 ст. 289 КК України.

18 жовтня Октябрський районний суд м. Полтава обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво за вказаним фактом здійснюється військовою прокуратурою Сумського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, досудове розслідування – Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава.

Наразі військовою прокуратурою Сумського гарнізону вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення.

Читайте також:
Вбивство працівниці посольства США у Києві розслідуватимуть правоохоронці двох країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна