На Вінниччині відкрили меморіальну дошку підполковнику ССО Костянтину Козьмі

 

На Вінниччині у селі Ставки Піщанського району на фасаді місцевої загальноосвітньої школи I-II ступенів відкрили меморіальну дошку випускнику школи, учаснику війни на Сході країни, підполковнику Сил спеціальних операцій ЗСУ Костянтину Козьмі.

Дошку відкрили напередодні Дня захисника України, 13 жовтня.

Вшанували випускника школи через пів року після його смерті. На церемонії відкриття були присутні представники місцевої влади, учасники бойових дій, вчителі та учні місцевої школи, а також мешканці села, повідомили в Піщанській РДА.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали учасникам бойових дій на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, 22 березня 2020 року після тяжкої хвороби пішов з життя підполковник Сил спеціальних операцій Костянтин Козьма. Прощалися та поховали офіцера 24 березня на кладовищі у селі Ставки Піщанського району на Вінниччині.

У військовослужбовця за рік до смерті діагностували гліобластому головного мозку.

Йому провели дві операції та призначили кілька курсів хіміотерапії. Один із них коштував на той час приблизно 20 тисяч гривень.
У квітні 2019 року офіцери із ССО оголосили вдруге про збір коштів для порятунку побратима.

Починав свій шлях з 3-го полку спеціального призначення, де обіймав посади з командира групи та до заступника командира одного з загонів спеціального призначення, у складі якого захищав Україну з 2014 року. З 2017 року займав посаду в командуванні Сил спеціальних операцій ЗС України.

Протягом одного року навчався в Австралії. Курс успішно завершив.

У Костянтина залишилась дружина Ольга та дев’ятирічний син Ілля.

Читайте також:
Зеленський вручив орден “Золота Зірка” родині спецпризначенця Матвійця з 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна