Суд арештував нападника, який важко поранив ветерана – волонтера партії “УДАР”

 

Суд у Києві арештував на два місяці чоловіка, який завдав численні ножові поранення агітатору, що роздавав передвиборчі газети.

Строк дії запобіжного заходу визначено до 12 грудня 2020 року. Підозрюваний перебуватиме в Київському слідчому ізоляторі, інформує пресслужба столичної прокуратури.

Напад на волонтера стався в Солом’янському районі Києва ввечері 14 жовтня. Агітатор роздавав газети, коли до нього підійшов невідомий, спровокував конфлікт та завдав йому удари ножем. Волонтера госпіталізували в тяжкому стані.

Нападника одразу затримали. Йому повідомлено про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомляв, що потерпілий – волонтер його партії “УДАР”, молодий хлопець на ім’я Станіслав, учасник АТО/ООС – в критичному стані перебуває в реанімації.

Зі слів свідків, Станіслав поводився чемно, незважаючи на агресивну поведінку перехожого, що чіплявся до інших волонтерів. Коли хлопець відвернувся, чоловік дістав ножа та завдав йому поранення в шию.

Читайте також:
Справа Стерненка: дружини нападника на активіста вимагають від нього ₴4,5 млн компенсації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна