У Краматорську встановили як пам’ятник відремонтовану БМД-1, яка брала участь у боях за місто в 2014-му

 

У Краматорську Донецької області відкрили пам’ятний знак “Символ військової звитяги БМД-1” на честь мужності і героїзму воїнів Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та морської піхоти під час боїв на Донбасі.

Урочисте відкриття відбулося на День захисника України, 14 жовтня, у Краматорську в сквері Слави.

“Ця бойова машина десанту брала участь в бойових діях у квітні-липні 2014 року в районі Краматорська та Слов’янська. В одному з боїв БМД-1 зазнала пошкоджень та була евакуйована для ремонту до Житомирського бронетанкового заводу. А сьогодні вона займає почесне місце серед пам’ятних знаків Донеччини”, – повідомляє пресслужба 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Фото з ФБ-сторінки голови Донецької ОДА Павла Кириленка

У заході взяли участь командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк, військовослужбовці 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, 81-ї окремої аеромобільної бригади, 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського, керівники обласної та місцевої влади, представники громадських організацій та волонтери.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України, після чого поклали квіти та вінки до пам’ятника БМД-1.

Як інформувала “Новинарня“, 90-й окремий аеромобільний батальйон отримав бойовий прапор. 

Читайте також:
У Житомирі на Смолянському кладовищі мітингом-реквіємом вшанували полеглих військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна