В Академії СБУ відкрили пам’ятну стелу загиблому полковнику контррозвідки Юрію Возному

 

Напередодні Дня захисника України в Академії Служби безпеки України відкрили пам’ятну стелу полковнику Юрію Возному та вручили військові квитки курсантам І курсу, що названо на честь полеглого військового.

Про це в середу, 14 жовтня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

Зазначається, що з Днем захисника України молодь навчального закладу привітали дружина Юрія Возного, керівництво Департаменту контррозвідки СБУ, Синодального управління військового духовенства ПЦУ, колектив Академії.

“У виборі вашого професійного шляху багато хто з вас продовжив справу батьків. А для когось війна відкрила справжніх героїв, які надихнули на почесний шлях захисника України. Один із них – полковник Юрій Возний, іменем якого і названо ваш курс”, – цитує ректора Сергія Кудінова пресцентр СБУ.

Дружина загиблого контррозвідника Діана Возна подякувала колективу вишу за гідне вшанування її чоловіка та процитувала мотивуюче кредо свого чоловіка: “Безвихідних ситуацій не буває. Головне – бажання знайти вихід”.

Також перший заступник голови Синодального управління військового духовенства Православної церкви України протоієрей Тарас Мельник благословив курсантів на служіння Батьківщині та закликав відповідально ставитися до обраного шляху.

Як інформувала “Новинарня“, 27 червня 2017 року в Костянтинівському районі Донецької області підірвався на міні автомобіль зі співробітниками контррозвідки СБУ. Загинув полковник Юрій Возний, двоє його колег і місцевий житель були поранені.
Представники силових органів України пов’язали ці акції з діями російських спецслужб чи терористів ОРДЛО.

Читайте також:
Багатодітній родині загиблого полковника СБУ Возного в Житомирі дадуть квартиру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна