Голові комітету з Шевченківської премії запропонували хабар у розмірі її грошової суми

 

Голові комітету з Шевченківської премії Юрію Макарову запропонували хабар у розмірі грошової суми, яку отримує лауреат цієї національної премії.
Ідеться про приблизну суму 200 тисяч гривень.

Про це заявив сам Макаров у понеділок, 12 жовтня.

“Отримав пропозицію, від якої важко відмовитися. Один музичний колектив, точніше, його керівник через посередника (на щастя, людину не лише порядну, а й із неабияким почуттям гумору) обіцяє за сприяння в отриманні Шевченківської премії в разі позитивного результату віддати повністю її грошову складову”, – написав Макаров у фейсбуці.

З його слів, таку ж пропозицію отримала і Любов Морозова, яка є членом комітету з Шевченківської премії.

“Нічого дивного: в тій статичній системі ієрархій у мистецькій галузі кожна чергова медалька – фактор нетонущості, а також аргумент у змаганні за державне фінансування. Одна річ – просто ансамбль, друга – ансамбль-лавреат. Спробуй їх скороти, спробуй посунь, спробуй недодай грошей. Смороду буде! Порівняно з цим сама грошова винагорода – дрібниця, якою варто пожертвувати”, – іронізує Макаров.

Він також нагадав, що триває прийом кандидатів на 2021 рік.

Як відомо, журналіст, публіцист і телеведучий Юрій Макаров очолив Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка у грудні 2019 року.

Читайте також:
Лауреатка Шевченківської премії віддасть частину грошей сім’ї загиблої військової Яни Червоної

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна