На Високому замку у Львові ветерани висадили понад 300 дерев на місці зламаних

 

Понад 300 саджанців модрин, буків та дубів висадили у Львові на Високому замку ветерани війни з Росією, чинні військовослужбовці, їхні рідні, волонтери та інші небайдужі львів’яни.

Цей екологічний захід був організований за сприяння львівського центру надання послуг учасникам бойових дій і проходив у рамках відзначення Дня захисників України та вшанування львів’ян, які загинули в АТО/ООС.

Загалом до акції долучилось понад сотню львів’ян, передає “Армія інформ“. Працювали на схилі ландшафтного парку “Високий замок”, який постраждав від буревію влітку цього року.

“Тут впало понад 100 дерев, і ми повинні відновити ці насадження, адже вони укріплюють схили історичного пагорба”, – розповіла начальник управління екології міста Львова Олександра Сладкова. За її словами, після висадження молодих дерев-ендеміків цю ділянку доглядатимуть спеціальні працівники.

На заході було багато і дорослих, і дітей. Наймолодша – Софійка, донька колишнього командира танкового батальйону “Звіробій”, кавалера ордена Богдана Хмельницького підполковника Анатолія Самброса.

Ветеран війни з російськими загарбниками, боєць добровольчого “батальйону ОУН” Роман Парамущак висловив бажання висадити тисячу дерев.

“Після того, як я повернувся з фронту, окрім заснування власного невеличкого бізнесу, я захопився ідеєю озеленення міста. Почав з того, що збирав жолуді, каштани, пророщував їх у себе вдома. Так я висадив вже близько 200 дерев. А сьогодні приніс сюди ще три саджанці каштана. Це буде моя частка в цій акції “Дихай місто”, – розповів 26-річний ветеран.

Після того, як усі деревця на високому замку були висаджені, всіх охочих пригостив бограчем ветеран “Азову” Богдан Мацюра. Після звільнення з військової служби він заснував фірму, що займається кейтерінгом та організовує приготування страв просто неба на вогні. 50 літрів гарячої приправленої спеціями страви пішли “на ура”.

Читайте також:
На Хортиці висаджують понад 2 тисячі литовських дубів на честь загиблих в АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна