Приватні лабораторії не робитимуть безплатні ПЛР-тести для всіх – лише аналіз наданих зразків, – Степанов

 

Згідно з постановою Кабміну, приватні лабораторії проводитимуть лише аналіз переданих їм зразків щодо коронавірусу, а не власне робитимуть безплатні тести.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 10 жовтня.

“Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення тестувань. Тобто наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір [біологічного матеріалу на наявність коронавірусу] в людини, буде передавати в приватні лабораторії, які будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні”, – сказав глава МОЗ.

“Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити для людей з вулиці ці тести. Ми просто не в змозі будемо це проконтролювати”, – заявив він.

“Зрозуміло, що ми приватним лабораторіям будемо сплачувати кошти. Тому ми будемо залучати приватні лабораторії, контрактувати їх і відвозити їм зразки для того, щоб вони проводили тестування”, – пояснив Степанов.

Як відомо, в Україні утворилися великі черги на проведення безплатних ПЛР-тестів на коронавірус у державних лабораторіях. Очікування їхніх результатів становить близько тижня. Тоді як оперативний тест у приватних закладах коштує від 1400 грн.

Як інформувала “Новинарня“, на засіданні Кабінету Міністрів 9 жовтня вирішили додатково виділили 100 млн грн лабораторним центрам, які підпорядковуються Міністерству охорони здоров’я, на закупівлю послуг із проведення тестувань методом ПЛР у закладах охорони здоров’я, незалежно від форми власності. Це помилково було потрактовано як те, що українці нібито можуть безкоштовно здавати тести на коронавірус у приватних лабораторіях.

Читайте також:
Число померлих від COVID-19 в Україні за добу вперше перевищило сотню

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна