СБУ вимагає блокування заборонених в Україні російських додатків у AppStore й PlayMarket

 

Служба безпеки України звернулась до Google, LLC і Apple Inc. щодо поширення на їхніх сервісах Play Market і App Store мобільних додатків “Вконтакте”, “Одноклассники”, “Яндекс.Такси” та ін.

Про це в п’ятницю, 9 жовтня, інформує пресцентр СБУ.

“СБУ ініціювала блокування заборонених російських додатків на електронних майданчиках Google та Apple. Служба безпеки України звернулася до іноземних компаній Google, LLC і Apple Inc. щодо поширення на їхніх сервісах Play Market і App Store мобільних додатків, в тому числі російських соцмереж, розроблених юридичними особами, стосовно яких діють економічні та інші обмежувальні санкції”, – йдеться в повідомленні.

Водночас Служба безпеки звернулася з проханням до МЗС України, щоб міністерство також поінформувало іноземних партнерів, які працюють на території нашої держави, про дотримання  вимог чинного законодавства.

Наразі в Україні заборонена діяльність та використання програмних продуктів таких російських компаній:

  • “Лабораторія Касперського” (антивірусний захист);
  • “Доктор Веб” (антивірусний захист);
  • “Яндекс” (пошуковик, сервіси моніторингу заторів, таксі, доставки їжі, тощо);
  • “Мейл.РУ ГРУП” (соцмережа Однокласники, ігрові сервіси);
  • “Вконтакте” (соцмережа).

Представники Google не виключили можливості блокування російських додатків на території України, пише “Суспільне”.

“Коли ми отримуємо повідомлення про додаток, який може порушувати наші правила Google Play або місцеве законодавство, ми розглядаємо його та за необхідності вживаємо заходів, включно з можливим блокуванням додатку”, – розповіли в компанії.

Нагадаємо, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, тодішній президент Порошенко 15 травня підписав указ про додаткові санкції щодо 1228 фізичних та 468 юридичних осіб, який був опублікований і набув чинності 17 травня 2017 року.
Відповідно до нього впродовж трьох років діяла заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до російських соцмереж “Вконтакте”, “Одноклассники”, сервісів Mail.ru, “Яндекс” тощо.

Читайте також:
Українських користувачів “Вконтакте” поліція поставить на облік, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна