На Миколаївщині відкрили Меморіал полеглим землякам у російсько-українській війні

 

У селищі Веселинове на Миколаївщині відбулося відкриття меморіального комплексу “Полеглим землякам у російсько-українській війні, що розпочалась у 2014 році”.

Про це в п’ятницю, 9 жовтня, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

На заході поіменно згадали кожного полеглого героя та вшанували їх хвилиною мовчання.

Пам’ятник загиблим героям побудували на території храму Першоапостольних Петра та Павла Православної церкви України. Земельну ділянку надала християнська громада.

Меморіал збудували коштом місцевого бюджету Веселинівського району та небайдужих громадян, меценатів, аграріїв і членів Громадської організації “Веселинівська спілка патріотичних сил”.

Проєкт розробив голова ради волонтерів Веселинівського району Микола Климчук за участю Володимира Винокурова.

Фото: пресслужба Мінветеранів

Меморіальний комплекс “Полеглим землякам у російсько-українській війні, що розпочалась у 2014 році” має кілька елементів, головним і центральним з яких є “курган слави”, що споконвіку символізує поховання. Увінчує його капличка зі скульптурою Покрови Пресвятої Богородиці — захисниці козацтва по обидва світи.

Фото: пресслужба Мінветеранів

Наступним елементом пам’ятника є хрест, на якому висічені слова зі святого письма: “Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх”, а в центрі його — камінь з викарбуваними прізвищами загиблих героїв.

Читайте також:
У Кривому Розі відкрили меморіал загиблим під Іловайськом військовим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна