ЗСУ отримали партію модернізованих танків “Булат”. ФОТО

 

Партія бойових машин “Булат”, що надійшла з району проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, пройшла ремонт і складання за повним технологічним циклом.

У танках встановили нові засоби зв’язку і навігаційну апаратуру, замінили деякі деталі, інформує пресслужба “Укроборонпрому” в понеділок, 5 жовтня.

Як повідомив генеральний директор ДП “Завод імені В.О. Малишева”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, Василь Крилас, фахівці усунули всі пошкодження та провели модернізацію бойових машин із заміною комплектування.

Відновлені “Булати” на відмінно пройшли випробування в полігонних умовах: здійснили пробіг на сто кілометрів, під час якого спеціалісти проаналізували роботу танків, а також пройшли перевірку стрільбами, на яких були протестовані потужність та точність гармати і кулемета бойових машин.

“Після проходження модернізації танки стали більш сучасними, з покращеною координацією зв’язку, приладами прицілювання та системою спостереження. Наші фахівці вже приступили до ремонту наступної партії “Булатів” для українських військових”, – додав Крилас.

Державне підприємство “Завод імені В.О. Малишева”, що в Харкові, спеціалізується на виробництві та модернізації важкої і легкої бронетехніки для Міністерства оборони України та іноземних замовників.
Серед основної продукції та послуг підприємства – БМ “Оплот”, модернізація танка Т-64 до виду БМ “Булат”, бронетранспортери БТР-3, БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50.

БМ “Булат” – основний бойовий танк, який використовують у танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б.
Протягом останніх чотирьох років фахівці “ЗІМ” відремонтували після пошкоджень у районі ведення бойових дій на Донбасі та передали до українського війська понад пів сотні модернізованих БМ “Булат” із покращеними тактико-технічними характеристиками. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Читайте також:
Київський бронетанковий завод достроково виконав контракт з ремонту БТР-80

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна