Вибори в Киргизстані: у Бішкеку на акції протесту постраждали 16 людей

 

Після виборів у столиці Киргизстану почалися акції протесту, для розгону демонстрантів правоохоронці застосували сльозогінний газ і водомети, є постраждалі.

Про це в понеділок, 5 жовтня, інформує місцеве видання 24.kg.

У центрі Бішкека на акцію протесту зібралися понад шість тисяч людей. вони незадоволені попередніми підсумками парламентських виборів і вимагають їх скасування.

Для розгону демонстрантів силовики застосували водометні машини, шумові гранати, а також спецтехніку. В районі площі Ала-Тоо спостерігають проблеми зі зв’язком.

На акцію протесту вийшли представники одинадцяти місцевих партій – “Ата Мекен”, “Бір Бол”, “Бутун Киргизстан”, “Замандаш”, “Республіка”, “Мекенчил”, “Мекен Интимаги”, “Соціал-демократи Киргизстану”, “Реформа”, “Ордо” і “Ийман Нуру”.

Також протестувальники намагалися штурмувати палац президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова.

Поліція відтіснила учасників акцій від Білого дому за допомогою водометів і сльозогінного газу. Тоді демонстранти закидали правоохоронців камінням і забарикадували проїзд вулицею Київською – на дорогу поставили залізні контейнери для сміття.

Співробітники правопорядку у відповідь стріляли з помпових рушниць і застосовували сльозогінний газ.

У міністерстві охорони здоров’я Киргизстану повідомили, що внаслідок розгону акції протесту є постраждалі, 16 людей госпіталізували з різними травмами.

У парламентських виборах у Киргизстані, що відбулися 4 жовтня, взяли участь 16 партій. Явка виборців становила 56,5 відсотка. Остаточні підсумки виборів планують оголосити протягом 20 днів після завершення автоматичного підрахунку голосів.
Після оголошення попередніх підсумків виборів відразу декілька опозиційних партій заявили, що не визнають результатів голосування внаслідок масових порушень і фальсифікацій під час виборчого процесу. Їхні представники вимагають скасувати результати голосування і провести повторні вибори.

Читайте також:
У Киргизії під час штурму резиденції експрезидента загинув військовий, відкрито провадження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна