Білоруське державне телебачення почало позначати Україну як “колишню УРСР”

 

Білоруський державний телеканал “Столичне ТБ” у своєму сюжеті позначив Україну як “колишню Українську Радянську Соціалістичну Республіку”.

Відповідне маркування було розміщене на кадрах із Києва у випуску новин о 16:30 в суботу, 3 жовтня, де йшлося про рекордну статистику коронавірусу в Україні.

Як можна побачити, місце зйомки відео позначене червоною плашкою з написом “Колишня УРСР” (російською мовою).

Подібні “зміни” внесли також у назви двох інших сусідніх країн, які зайняли жорстку позицію щодо невизнання Олександра Лукашенка законним президентом Білорусі. Так, кадр із Литви підписано як “Колишня радянська Литовська республіка”, а сюжет про Польщу позначений як “Колишня Польська народна республіка”.

“Столичне телебачення” є одним із трьох загальнонаціональних телеканалів, що належать державі, та веде мовлення на всю територію Білорусі, зазначає “Укрінформ“.

Нагадаємо, в Білорусі тривають протести проти грубої фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, нібито переміг чинний президент Олександр Лукашенко. Його легітимність не визнали країни ЄС та Україна.
Цього тижня МЗС України заявило, що не вказуватиме посаду Лукашенка після завершення терміну його повноважень.

Читайте також:
Тіхановська формує тіньовий уряд Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна