Лукашенко відповів Макрону на заклик піти з посади й нагадав про “жовті жилети”

 

Олександр Лукашенко відповів президенту Франції Еммануелю Макрону на пропозицію добровільно піти з посади.

Про це в понеділок, 28 вересня, інформує “Європейська правда” з посиланням на БелТА.

“Як президент країни, виходячи з принципів самого пана Макрона (закладених у його заяві-заклику піти у відставку) хочу сказати, що сам президент Франції, слідуючи власній логіці, мав би піти у відставку ще два роки тому, коли на вулиці Парижа тільки почали виходити “жовті жилети”. Роки йдуть, “жилети” досі на вулицях, пан Макрон теж досі на посаді, а Франція стала країною, де масові протести стали звичним явищем”, – заявив Лукашенко.

Крім того, він пригадав Макрону періодичні проблеми з рухом “Black lives matter” і мусульманські протести в Марселі та Ліоні.

“Мінськ жестом доброї волі готовий запропонувати себе в якості універсального і переговорного майданчика, який довів свою ефективність – для мирної передачі влади будь-якій з вищеназваних груп”, – зазначив Лукашенко.

Водночас він назвав президента Франції незрілим політиком і зазначив, що Макрон занадто багато уваги приділяє лідерці білоруської опозиції Світлані Тіхановській.

“Як людина хочу відзначити, що як здається нам тут, Еммануель Макрон занадто багато уваги приділяє одному з екскандидатів у президенти Білорусі. З урахуванням того, що цей екскандидат – дама, французький лідер ризикує до внутрішніх проблем Франції отримати ще й особисті – у себе вдома”, – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, Еммануель Макрон напередодні заявив, що Олександр Лукашенко повинен піти з посади після нечесних виборів і розгону мирних демонстрацій.

Читайте також:
На “народній інавгурації” в Мінську затримали понад 300 протестувальників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна