Винищувач Су-30 в РФ збив інший російський літак під час навчань, – ЗМІ

 

Винищувач Су-30, який розбився 22 вересня в Тверській області Росії, за попередніми даними, був випадково збитий іншим літаком під час навчань.

Про це в середу, 23 вересня, повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на російські засоби інформації.

“Попередньо, причина надзвичайної події – випадкове влучання в Су-30 снаряда під час навчань. Постріл було здійснено іншим повітряним судном”, – сказали агенції ТАСС в екстрених службах.

За даними РЕН ТВ, під час польоту два військові літаки, Су-30 і Су-35, відпрацьовували тактику ведення повітряного бою. Передбачалося, що Су-35 здійснить фотострільбу.

“З невідомої поки причини вогонь був відкритий реальний. Можливо, причиною активації “головного калібру” могла стати технічна несправність. Точну причину встановить розслідування”, – йдеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, 22 вересня винищувач Су-30 повітряно-космічних сил Росії зазнав аварії в Тверській області, двоє пілотів встигли катапультуватися.

Читайте також:
У Росії розбився вертоліт Мі-8, четверо загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна