Посуха в Криму: на режимне водопостачання перевели ще 29 населених пунктів

 

У тимчасово окупованому Криму 29 населених пунктів перевели на режимне водопостачання або підвезення води через посуху.

Про це на нараді в понеділок, 21 вересня, повідомив керівник підконтрольного Росії підприємства “Вода Криму” Володимир Баженов.

“На ранок сьогоднішнього дня 29 населених пунктів переведені на режимне водопостачання або на підвезення води у зв’язку з тим, що дебет у свердловинах, скажімо так, зник. Але я все одно планую якусь кількість машин з ємностями до завтрашнього дня перетягнути в Сімферопольську філію, щоб ними підстрахувати райони, в які не зможуть дотягнутися мої колеги”, – цитує Баженова видання “Крим.Реалії”.

При цьому назву населених пунктів керівник “Води Криму” не уточнив.

Додамо, що з початку вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху й обміління водоймищ починається третій, найжорсткіший етап обмежень подачі води.

Як писала “Новинарня”, українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставку води на півострів було припинено.

Запаси води у Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Згідно з заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Читайте також:
За два місяці в окупованому Криму пересохли п’ять річок, – російські гідрометеорологи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна