“Етично сумнівне скорочення”: Єрмак прокоментував урізання видатків на армію в бюджеті-2021

 

Глава офісу президента Андрій Єрмак назвав зменшення видатків на армію із державного бюджету на 2021 рік на 127 мільйонів гривень “етично сумнівним скороченням”.
Разом з тим, глава ОП заявив, що інші показники в проєкті державного бюджету цілком виправдані.

Відповідний допис Єрмак розмістив на сторінці у фейсбуці у вівторок, 22 вересня.

Він наголосив, що урядовці запланували зростання видатків на сектор оборони та безпеки – плюс майже 21 мільярд гривень. Всього передбачено 267 мільярдів, це, зі слів Єрмака, найбільше за роки незалежності.

“Справді, у цих видатках є дещо дивне: хоч і незначне порівняно із загальною сумою у 117 мільярдів гривень, але етично сумнівне скорочення видатків на Міністерство оборони на 0,11%, або на 127 мільйонів гривень. Однак інші показники в проєкті держбюджету цілком виправдані. Додається у наступному році Службі зовнішньої розвідки, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, Службі безпеки. Плюс 10,8% буде у наших прикордонників. Хіба всі вони не важливі з точки зору захисту нашої державності? Важливі”, – пише Єрмак, не згадуючи про збільшення фінансування для Міністерства внутрішніх справ.

Він додав, що “гібридна агресія завжди комплексна”.

“Щоб зупинити її, потрібно залучати не лише звичну військову силу, а й увесь арсенал безпеки, який виконує не менше завдань, ніж наші хлопці та дівчата в армії”, – вважає глава ОП.

Він також нагодав, що передбачено й фінансування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

“Повені та лісові пожежі в цьому році повинні були переконати всіх українських політиків, навіть найбільших популістів, у тому, що не можна економити на рятувальниках. Але чомусь і це викликає критику, бо управління ДСНС здійснюється через систему Міністерства внутрішніх справ, і тому зручно маніпулювати в телеефірах, що й ці гроші йдуть на МВС”, – реагує Єрмак.

Глава ОПУ також пообіцяв, що видатки на офіс президента скоротять в процесі опрацювання законопроєкту в парламенті

“Вважаю неприпустимим збільшення непродуктивних видатків на утримання органів влади у період економічної кризи. Всі витрати мають бути добре обґрунтованими та нагально необхідними”, – резюмував Єрмак.

Читайте також:
Мінфін показав проєкт бюджету-2021 по силових структурах: ЗСУ – урізають, Авакову і спецслужбам – додають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна