ДПСУ призначила службове розслідування щодо прикордонника, який назвав військовослужбовців ЗСУ свинями

Державна прикордонна служба України призначила службове розслідування після повідомлення в соцмережах про поширення ймовірним прикордонником відео з образою військовослужбовців ЗСУ, яких він порівняв зі свинями.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ в неділю, 20 вересня, на офіційній сторінці відомства у фейсбуці.

“Державна прикордонна служба України засуджує будь-які дії, свідомі чи не свідомі, які робляться проти захисників України. Керівництво відомства одразу відреагувало на суть тексту, що був викладений у Facebook користувачем Анатолієм Штефаном, в якому йдеться про образу українських військових, можливо, військовослужбовцем ДПСУ.

Негайно здійснено перевірку викладених фактів. Встановлено, що військовослужбовець з таким прізвищем і ім’ям дійсно проходить службу в прикордонному відомстві. Наразі призначено службове розслідування для вивчення всіх обставин, за результатами якого будуть прийняті відповідні рішення”, – зазначається в повідомленні.

Раніше того ж дня офіцер ЗСУ, блогер Анатолій Штефан у своєму дописі повідомив про образливе для воїнів Збройних сил відео, яке опублікував у соціальній мережі ТікТок імовірний прикордонник Ігор Шарун.

“На відео автор порівнює ЗСУ та воїнів зі свиньми й віддає їм команди зі “Статуту” українською мовою. За декілька хвилин я знайшов власника цієї сторінки. Це Ігор Шарун зі Львівської області, який (попередньо на даний час є військовослужбовцем ДПСУ у Волинській області згідно з декларацією)”, – написав Штефан.

За його словами, образливе відео набрало 119 тисяч переглядів, близько 5 тисяч “лайків” і 570 репостів від громадян Росії, які продовжили його масово поширювати.

На коментар Штефана з проханням видалити відео його автор відповів грубою відмовою.

“Після заскрінення всіх матеріалів і встановлення особистих даних я написав інший коментар під відео. Оприлюднивши його особисті дані (день народження і домашню адресу), які є у вільному доступі, і що це його сторінка, а також попередження, що цей факт буде оприлюднено.

Після цього майже відразу він видалив відео, змінив налаштування на своїй сторінці на “зачинена”, а вже через кілька хвилин повністю видалив цей аккаунт”, – розповів Штефан.

Офіцер ЗСУ зазначив, що не публікує побачене відео у зв’язку з етичними нормами та “для унеможливлення його поширення російськими пропагандистами”.

Штефан підкреслив, що вважає неприпустимою поведінку військовослужбовця, і попросив Держприкордонслужбу призначити службове розслідування за цим фактом.

Самого Шаруна він закликав записати звернення з вибаченнями перед воїнами ЗСУ за свідоме поширення дискредитаційних матеріалів щодо українського війська та підігріву російської пропаганди на сьомому році війни.

Читайте також:
“Проходь, б***, АТОшник”: у Дніпрі маршрутник образив бійця 93-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна