Доба ООС: троє поранених від підривів, обстріл і просування окопів на Луганщині, БПЛА на Приазов’ї

 

Минулої доби, 15 вересня, на фронті зафіксовано три порушення умов “перемир’я”, досягнутих 22 липня, із боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні в середу, 16 вересня.

“Зокрема, режим припинення вогню противник порушив поблизу населеного пункту Причепилівка (Луганська область – “Н”). В бік наших позицій ворог здійснив неприцільний постріл з підствольного гранатомета. Вогнева провокація не становила загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували”, – розповіла пресофіцер Ярослава Зоріна.

Також у районі тимчасово окупованого населеного пункту Калинове (Луганщина) ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів біля Попасної. А неподалік населеного пункту Водяне (південь Донецької області) виявлено проліт БПЛА противника із перетином лінії розмежування. “Безпілотник був подавлений українськими засобами радіоелектронної боротьби. Це унеможливило його подальше застосування”, – сказано у зведенні.

Троє військових (як відомо, зі складу підрозділів морської піхоти) отримали поранення внаслідок підривів на Донеччині.

Поблизу Водяного під час проведення інженерних робіт один український захисник підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу Водяного. Воїн отримав поранення середнього ступеня важкості.
У районі населеного пункту Шуми на Донеччині внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, імовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців.

“Усіх поранених було доставлено до лікувальних закладів, їхній стан – стабільний і задовільний”, – зазначила пресофіцерка.

Від початку поточної доби, 16 вересня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Катеринівка (Луганщина) збройні підрозділи Російської Федерації здійснили неприцільний постріл із підствольного гранатомета.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень унаслідок пострілу немає.

Читайте також:
Під Шумами на розтяжці підірвалися полковник та фотограф бригади морпіхів ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна