Інцидент на магістральному газопроводі під Києвом: для відновлення роботи потрібно 2-3 дні

 

У ніч на 15 вересня, близько 00:20, поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм “Київ-Захід України”. О було 1:10 перекрито подачу газу до газогону.

Про це повідомила пресслужба ДСНС, зазначивши, що жертв та постраждалих унаслідок інциденту немає.

У Міненерго наголосили, що транзит природного газу до Європи забезпечується в штатному режимі в заявлених об’ємах.

Відновлення аварійної ділянки магістрального газопроводу займе до трьох днів, повідомили у пресслужбі ТОВ “Оператор ГТС України”.

“Зараз на місці працює поліція та встановлюються причини аварії. По завершенню слідчо-оперативних дій ремонтні бригади ОГТСУ розпочнуть ліквідацію наслідків, за попередніми оцінками, відновлення роботи цієї ділянки магістрального газопроводу займе 2-3 дні”, – йдеться в повідомленні.

В ОГТСУ розповіли, що як тільки диспетчери отримали сигнал про падіння тиску, ділянку газопроводу, на якій сталась аварія, було відключено та локалізовано витік газу.

“Було оперативно організовано відповідні переключення на інші газопроводи, тому транспортування газу споживачам не припинялось”, – зазначили в компанії-операторі.

Ідеться про магістральний газопровід КЗУ-1, який використовується для транспортування газу від газовидобувних підприємств у східних областях до підземних газосховищ у західному регіоні України.

Читайте також:
Транзит газу через українську ГТС зменшився на 46%

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна