ЄС віддав долю “Північного потоку” в руки Німеччини, – Боррель

 

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що рішення щодо заморожування газопроводу “Північний потік-2” – у руках Німеччини, а не ЄС.

Про це повідомляє Financial Times. 

Він додав, що ЄС ніколи не відчував великого захоплення щодо цього проекту.

“Я маю сказати, що комісія ніколи не демонструвала сильного ентузіазму з приводу “Північного потоку-2”, – сказав Боррель, додавши, що долю проекту по суті буде вирішувати Німеччина, а не ЄС.

Як відомо, після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального 6 вересня міністр закордонних справ Німеччини Гайко мас в інтерв’ю в газеті Bild am Sonntag вказав, що “сподівається на те, що Росія не змусить ФРН змінити свою позицію щодо “Північного потоку-2” через отруєння Навального. Водночас глава німецької дипломатії визнав, що відмова від завершення будівництва газопроводу завдасть шкоди інтересам низці фірм з Німеччини та інших європейських країн.

Читайте також:
Польща оштрафувала “Газпром” на майже €50 млн за “Північний потік-2”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна