У Рівному СБУ затримала агента ФСБ з Одещини, який намагався підірвати водозабір. ФОТО, ВІДЕО

 

Служба безпеки України затримала жителя Одеської області, який діяв під керівництвом ФСБ РФ та намагався в місті Рівне підірвати водозабір – економічний об’єкт критичної інфраструктури.

Про це в суботу, 12 вересня, повідомили в пресслужбах офісу генерального прокурора та СБУ.

“За даними слідства, чоловік у травні 2020 року з власної ініціативи вийшов на представників ФСБ Росії та за їхнім завданням збирав і передавав спецслужбами країни-агресора детальну інформацію про один з військових об’єктів на території Одеської області. Також він пропонував свої послуги у вчиненні вбивств військовослужбовців-учасників ООС”, – йдеться в повідомленні ОГП.

За даними ОГП, 12 вересня зловмисник намагався підірвати об’єкт Горбаківсько-Гориньградського водозабору “Рівнеоблводоканалу”, однак контррозвідники СБУ завадили йому вчинити протиправні дії – затримали та вилучили вибуховий пристрій”.

В Службі безпеки уточнили, що затримали зловмисника безпосередньо після закладання ним вибухового пристрою.

Фото: пресслужба ОГП

“Вчинення диверсійного акту на об’єкті критичної інфраструктури могло б призвести до тривалого припинення водопостачання майже 50% побутових і промислових споживачів Рівного та інших районів області. Це мало б негативні наслідки в економічній, соціальній та санітарно-епідеміологічній сферах життєдіяльності регіону”, – ідеться в повідомленні пресрелізу СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у державній зраді та закінченому замаху на диверсію (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ст. 113 КК України), а також про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, без права внесення застави.

У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років, з конфіскацією майна.

Фото: пресслужба ОГП

Заходи з викриття проводилися співробітниками Управління Служби безпеки України в Рівненській області та Департаменту контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також:
Двох співробітників СБУ підозрюють у розголошенні держтаємниці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна