За стандартами НАТО: для ЗСУ модернізували пів сотні дозорних бронемашин

 

Миколаївський бронетанковий завод достроково виконав держзамовлення і передав на потреби Збройних сил України близько пів сотні броньованих розвідувально-дозорних машин.

Про це у вівторок, 8 вересня, інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

“Державне підприємство “Миколаївський бронетанковий завод”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, достроково виконало державне оборонне замовлення на ремонт та модернізацію БРДМ-2Л1. У рамках контракту замовник отримав близько 50 броньованих розвідувально-дозорних машин”, – йдеться в повідомленні.

У процесі модернізації фахівці підприємства покращили тактико-технічні характеристики базової машини БРДМ-2.

Зокрема, було змінено ергономіку машини за рахунок бокових люків із посиленим бронюванням, а також встановлено тепловізори та сучасні засоби зв’язку і навігації, які відповідають стандартам НАТО.

Броньована розвідувально-дозорна машина БРДМ-2 знаходиться на озброєнні Збройних сил України, має підвищену прохідність та призначена для ведення розвідки та супроводження конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.

Читайте також:
Житомирський бронетанковий завод передав ЗСУ понад 30 відремонтованих БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна