Facebook заблокував російську мережу ботів, що вербувала американців

 

Компанія Facebook оголосила про блокування мережі облікових записів, пов’язаних із російським “Агентством інтернет-досліджень”, яке називають “фабрика тролів”.

Про це у вівторок, 1 вересня, повідомило агентство Associated Press.

Мережа використовувала облікові записи у фейсбуці для розпалювання політичної ворожнечі в США після президентських виборів.

Люди, які відповідали за акаунти, наймали журналістів-фрілансерів для публікації повідомлень англійською та арабською мовами, насамперед орієнтованих на ліберальну аудиторію.

Діяльність мережі була зосереджена в США, Великобританії, Алжирі та Єгипті, а також в інших англомовних країнах і країнах Близького Сходу, Північної Африки.

Компанія заявила, що почала розслідування мережі на основі інформації ФБР про діяльність “фабрики тролів” поза Facebook.

У компанії зазначили, що мережа була на ранній стадії розробки. Щоб уникнути виявлення, люди, які стоять за мережею, вербували американців для виконання своїх наказів як журналістів, так і осіб, уповноважених купувати політичну рекламу у США.

Читайте також:
США розширили санкції проти РФ: за агресію проти України та “фабрику тролів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна