ЄСПЛ не задовольнив клопотання щодо негайних заходів на захист ПЦУ в окупованому Криму

 

Європейський суд з прав людини не задовольнив клопотання щодо запровадження негайних тимчасових заходів в інтересах захисту прав Кримської єпархії Православної церкви України на окупованому Росією півострові.

Про це у вівторок, 1 вересня, повідомили у пресслужбі ЄСПЛ, передає “Укрінформ”.

“Європейський суд з прав людини вирішив сьогодні не вживати тимчасових заходів за запитом двох заявників, які подали позов проти Росії від Української православної церкви Київського патріархату у Криму (після створення ПЦУ такої церкви формально не існує, але у документах ЄСПЛ зазначена саме така назва – ред.)“, – заявили у Суді.

Заявники вимагають запобігти діям російської окупаційної влади у Криму, спрямованим на вигнання ПЦУ із центру її Кримської єпархії – Кафедрального собору святих князів Володимира і Ольги у Севастополі, а також знесення церкви ПЦУ у Євпаторії.

Водночас, на думку ЄСПЛ, дії російської окупаційної влади не становлять серйозного і непоправного ризику порушення основоположних прав згідно з Європейською конвенцією прав людини.

Напередодні, 23 липня 2020 року архиєпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.

Посол США в ОБСЄ розкритикував це рішення окупаційної “влади”. Низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму.

Читайте також:
Архієпископа Кримського (ПЦУ) Климента возвели в сан митрополита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна