У США затримали російського хакера, який вербував українця для кібератаки на завод Tesla, – ЗМІ

 

У Сполучених Штатах Америки заарештовано росіянина, який намагався завербувати українця, щоб із його допомогою здійснити кібератаку на завод компанії з виробництва електроавтомобілів Tesla.

Мільярдер і засновник Tesla Ілон Маск підтвердив, що це могла бути дуже серйозна атака, повідомляє “Настоящее время“.

Згідно з повідомленням міністерства юстиції США, 27-річного громадянина РФ Єгора Крючкова обвинувачують у змові з метою здійснення кіберзлочину. Він зі спільниками нібито намагався підкупити співробітника компанії Tesla, щоб той заніс вірусне програмне забезпечення в комп’ютерну мережу заводу Gigafactory в Неваді.

Після цього зловмисники планували вимагати в компанії викуп за знешкодження своєї програми.

Зазначається, що Крючков, який є випускником Санкт-Петербурзького університету ім. Петра Великого, приїхав у США за туристичною візою.

За даними слідства, в період із 15 липня по 22 серпня 2020 року він кілька разів зустрічався зі співробітником Tesla, вмовляючи його встановити програму-шкідника на робочий комп’ютер спершу за винагороду в 500 тисяч, а потім – за 1 мільйон доларів (готівкою або в біткойнах).

При цьому хакер вихвалявся, що під час минулої такої “операції” зміг отримати від компанії-жертви понад 4 мільйони доларів. Як припускають джерела, йдеться про компанію CWT Travel, яка раніше була змушена заплатити кіберзлочинцям 4,5 млн доларів.

Але співробітник “Тесли” зрештою вирішив не допомагати росіянину і звернувся у ФБР.

За даними російської служби ВВС, співробітником, про якого йдеться, міг бути 31-річний українець Дмитро Волков.

Він єдиний серед знайомих Крючкова підходить під опис об’єкта вербування: жив у місті Ріно й працював на Tesla технічним спеціалістом із впровадження нових продуктів.

Читайте також:
“Чувак, та що з тобою таке?!” Ілон Маск одним “твітом” обвалив акції Tesla на 10%

Tesla зупиняє виробництво електроавтомобілів у США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна