У Білорусі повинні пройти нові чесні вибори, – заступник глави Держдепу США

 

Заступник держсекретаря США Стівен Біген, який перебуває в турне Східною і Центральною Європою, заявив, що президентські вибори 9 серпня в Білорусі були сфальсифіковані, тож у країні мають нові чесні вибори.

Про це Біген заявив у п’ятницю, 28 серпня, на спеціальному засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні.

“По-перше, необхідно негайно припинити насильство щодо білорусів, а також звільнити всіх несправедливо затриманих. По-друге, народ Білорусі повинен отримати можливість для самовизначення й обрати своїх лідерів шляхом справді вільних і справедливих виборів із незалежними спостерігачами”, – заявив заступник глави Держдепу.

Біген наголосив: для всього світу очевидно, що результати виборів президента Білорусі були сфальшовані.

“Сполучені Штати твердо підтримують право білорусів вимагати від уряду дотримання принципів і стандартів ОБСЄ щодо вільних і справедливих виборів та захисту прав людини”, – додав американський дипломат, зазначивши, що США не прагнуть контролювати чи обирати долю білоруського народу.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба зустрівся із заступником держсека США Стівеном Бігеном у Києві.
Під час турне Європою Біген був також у Москві й Мінську, де зустрічався з кандидаткою в президенти Світланою Тихановською.

Читайте також:
Кулеба: Україна може ввести санкції проти Білорусі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна