Естонія затвердила санкції проти білоруських чиновників

 

Уряд Естонії ухвалив постанову, якою запроваджується заборона на в’їзд до країни для осіб, щодо яких є підстави вважати, що вони відповідають за фальсифікацію виборів президента Білорусі, пов’язане з цим насильство і порушення прав людини або ж сприяли цьому.

У постанові зазначається, що Естонія не визнає результати проведених у Білорусі 9 серпня президентських виборів, оскільки вибори не були ні вільними, ні чесними.

Про це в четвер, 27 серпня, повідомляє ERR.

“Народ Республіки Білорусь має право сам вільно обирати своє майбутнє, він зрозуміло висловив волю до демократичних змін. Єдина можливість для цього — справді вільні й незалежні вибори. Мета запроваджених Естонією фокусних санкцій – засудити фальсифікацію результатів виборів і насильство проти мирних демонстрантів і забезпечити, щоб відповідальні за це особи не могли в’їхати до Естонії “, – сказав прем’єр-міністр Юрі Ратас.

Санкції запроваджуються координовано з Латвією і Литвою. До запровадження санкцій зараз готується і Європейський Союз.

Постанова уряду набере чинності в загальному порядку. Після цього список конкретних осіб свої наказом затвердить міністр закордонних справ.

Читайте також:
Литва пропонує ввести санкції проти 118 білоруських посадовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.