Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня

доповнено

Кабінет Міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 26 серпня.

“Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче. Сьогодні на засіданні ми розглянемо питання про продовження карантину на два місяці. Обмеження і зонування територій по кольорах діятимуть щонайменше до 1 листопада. До 31 жовтня ми продовжимо карантин”, – сказав Шмигаль.

Як розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пропонується продовжити на території України карантин до 31 жовтня 2020 року. Також пропонується посилити обмежувальні заходи на території регіонів із “зеленим” рівнем епідемічної небезпеки, а саме – заборонивши проведення дискотек, роботу розважальних закладів, нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля.

“Окрім того, ми відпрацювали з Мінкультури заборону проведення концертів, окрім тих, які проводяться закладами культури і для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності”, – сказав глава МОЗ.

Члени Кабміну проголосували за ці рішення одностайно.

Відтак передбачено продовження для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 жовтня 2020 року.

Органам місцевого самоврядування відтепер надається право доступу до даних електронного сервісу “Дій вдома” з метою поточного контролю осіб, які підлягають самоізоляції чи обсервації, або порушили правила карантину.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу виявили 1670 нових випадків, 36 людей померли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна