У Білорусі звільнили трьох українців, тривають перемовини щодо ще одного

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні в Білорусі були звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина. Наразі ведуться перемовини задля звільнення ще одного українця – Романа Шишка.

Про це він написав у п’ятницю, 14 серпня, на своєму телеграм-каналі.

Українці були затримали 12 серпня. Президент заявив, що вони не порушували жодних законів Білорусі і перебували там виключно задля отримання достовірної інформації про події.

“Сьогодні, після наших наполегливих дій, були нарешті звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина…Також нині ведуться перемовини задля звільнення ще одного українця – Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі міста Бреста”, – написав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна вміє захищати своїх громадян і завжди це робитиме.

“Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі”, – написав він.

Зеленський нагадав, що Білорусь завжди була добрим другом і партнером України.

“І для нас важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту. Щоб Білорусь надалі розвивалася та була демократичною, економічно сильною й незалежною державою”, – резюмував він.

Читайте також:
У Мінську відпустили затриманих українських волонтерів Рєуцького та Васильєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна