США та Ізраїль випробували систему протиракетної оборони Arrow 2

 

США та Ізраїль завершили успішне випробування передової системи протиракетної оборони Arrow 2.

Про це в четвер, 13 серпня, передає “Укрінформ” з посиланням на The Times of Israel.

Система успішно перехопила ціль, що імітувала ракету класу “земля-земля” великої дальності з боєголовкою.

Платформа була протестована Міністерством оборони країни в центральній частині Ізраїлю за сприяння Israel Aerospace Industries.

“Під час випробування були перевірені оновлені можливості системи Arrow для боротьби з поточними та майбутніми загрозами”, – заявили в Міноборони.

В оборонному відомстві не уточнили, на якій висоті було перехоплено ціль.

Arrow – система протиракетної оборони, розроблена відповідно до планів ізраїльського уряду, які передбачали створення ефективного засобу ПРО, що за своїми характеристиками мав перевершити американський зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Фінансування та виробництво системи здійснюється спільними зусиллями США та Ізраїлю.

Розробкою комплексу, яка розпочалася в 1986 році, керує ізраїльське Міністерство оборони. Основними розробниками виступають компанії Israel Aerospace Industries та Boeing.

Комплекс складається із гіперзвукової ракети-перехоплювача Arrow, радіолокаційної станції раннього попередження з АФАР EL/M-2080 Green Pine, пункту управління Golden Citron та центру управління пуском Brown Hazelnut. Всі компоненти системи є пересувними й можуть переміщатися на спеціально підготовлені місця.

Читайте також:
Американська делегація відвідала 24 обмр ЗСУ в ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна