СБУ блокувала мільйонну оборудку із незаконними соцвиплатами ветеранам війни

 

Служба безпеки України звітує, що блокувала масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат учасникам бойових дій.
Збитки держави через незаконне призначення допомоги становлять майже 7 мільйонів гривень.

Про це в п’ятницю, 7 серпня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

За даними слідства, до оборудок із державними коштами причетні посадовці лікувальних закладів та соціальних установ столиці, а також Київської та Тернопільської областей.

“Фігуранти сприяли безпідставному оформленню інвалідності атовцям та привласнювали передбачені законом виплати. Задокументовано 17 епізодів, пов’язаних із призначенням неправомірних виплат у 2018-2019 роках”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документи осіб, на яких зловмисники планували оформити державну допомогу, і велику кількість банківських карток.

“У разі продовження оборудки, учасникам групи вдалося б заволодіти ще понад 6 мільйонами гривень із державного бюджету”, – додають в СБ.

Наразі чотирьом фігурантам оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Читайте також:
СБУ на Луганщині розкрила схему незаконного оформлення соцвиплат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.