Луцьк і Тернопіль вийшли з “червоної” зони карантину

 

Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні переглянула поділ регіонів за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. З червоної зони виключені міста Луцьк та Тернопіль.

Про це в п’ятницю, 7 серпня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу

“Ухвалили рішення – і показники дозволяють це зробити – щодо переведення міста Луцьк з червоної зони у помаранчеву, а місто Тернопіль – з червоної зони у жовту. Обидва рішення вступають у силу 8 серпня”, – сказав міністр.

Окрім того, міністерство охорони здоров’я пропонує уряду розширити перелік критеріїв, які визначають рівень епідемічної небезпеки в регоінах країни.

“Один з основних показників – кількість активних хворих за останні сім днів. За цим показником ми будемо бачити, як погіршується, або покращується ситуація”, – уточнив Степанов.

Як інформувала “Новинарня“, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину: регіони поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

3 серпня Тернопільська міська рада вже заявила рішучу незгоду проти віднесення міста до червоної зони карантину.

Читайте також:
В Україні починає діяти поділ на 4 “карантинні” зони. Луцьк не хоче бути “червоним”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна