Соціологи назвали партії, які можуть потрапити до Ради в разі дострокових виборів

 

Якби парламентські вибори проводились наступної неділі, у рейтингу партій лідирувала б партія “Слуга народу”, яку готову підтримати майже 26% серед тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, які опубліковані в четвер, 6 серпня.

За партію “Опозиційна платформа – за життя” віддали б голоси 17,6% тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором, партію “Європейська солідарність” – 15,7%, “Батьківщина” – 10,4%.

Радикальну партію підтримали б 4,8% респондентів, 4,6% – партію “Сила і честь”, 3,2% – Українську стратегію Гройсмана.

Також зазначається, що половина опитаних, які обирали партії, зазначили, що цілком впевнені у своєму виборі, 38% – скоріше впевнені, 15% – не впевнені.

За даними дослідження, 20% українців вважають, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямі, 68% – протилежної думки.

Опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів серед 2000 респондентів віком від 18 років в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження – не більш як 2,2%.

Читайте також:
Вибори в Києві: перед ведуть Віталій Кличко і “Європейська солідарність”. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна