Нацгвардія спростувала “проникнення блогерів” на територію ядерного реактора

 

Інформація про нібито проникнення блогерів на територію ядерного реактора Інституту ядерних досліджень Національної академії наук не відповідає дійсності.

Про це в середу, 5 серпня, повідомили у пресслужбі Нацгвардії.

“3 серпня на інтернет-ресурсах було розміщено відео, в якому висвітлено нібито несанкціоноване проникнення на ядерний реактор Інституту ядерних досліджень Національної академії наук України. Окремі видання помилково зазначили неправдиву інформацію про те, що об’єкт, зображений на відео, є ядерним реактором та перебуває під охороною спеціальної комендатури з охорони Інституту ядерних досліджень НАН України 22 окремої бригади НГУ. Ця інформація не відповідає дійсності”, – йдеться у повідомленні.

Об’єкт, зображений на відео, є технічною будівлею магнітного залу ізотопного циклотрона У-240, що не є ядерним реактором та не містить ядерного палива.

“Ізотопний циклотрон У-240 з його елементами останнім часом, до введення карантинних заходів, використовувався фахівцями Інституту ядерних досліджень для проведення занять із студентами та учнями старших класів”, – наголосили у пресслужбі НГУ.

На території Інституту ядерних досліджень є ядерний реактор, проте він розташований в іншій частині установи, і його охорону забезпечує спецкомендатура з охорони Інституту ядерних досліджень НАН України 22 окремої бригади НГУ.

“Цей об’єкт обладнаний сучасними інженерно-технічними засобами системи фізичного захисту, що робить практично неможливим несанкціоноване проникнення”, – заявили в НГУ.

Відео з нібито засекреченим ядерним реактором на околиці Києва було опубліковано на ютуб-каналі “Супер Сус” 2 серпня.

Читайте також:
“Гвардія-2020”: українські військові навчилися відбивати напад з півдня. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна