Під Сімферополем оголосили режим надзвичайної ситуації через відсутність води

 

На території Мирнівського сільського поселення Сімферопольського району Криму запровадили режим надзвичайної ситуації через відсутність води. Свердловина, яка постачала село водою, пересохла.

Про це у вівторок, 4 липня, повідомив керівник апарату російської адміністрації Сімферопольського району Іван Юрченко, передає видання “Крим.Реалії”.

За інформацією влади, для жителів організовано підвезення води.

Як повідомила керівник муніципального унітарного підприємства “Мирне” Євгенія Гудіма, через пересихання свердловини без води залишилися приблизно 1800 осіб.

“У нас була свердловина, але в зв’язку з погодними умовами вода просто пішла з свердловини. Вперше таке, що вода в свердловині просто закінчилася. Планується побудувати новий трубопровід, який ми вестимемо від міського трубопроводу. Прокладка буде на відстані 1,2 км. Підвіз води організований чотири рази на день”, – сказала Гудімова.

Зазначається, що новий водогін планують побудувати до 15 серпня.

Як інформувала “Новинарня“, всередині липня в Міноборони Росії стверджували, що підрозділи російської армії проклали понад 50 кілометрів трубопроводу в одну лінію, який має з’єднати Тайганське і Сімферопольське водосховища в анексованому Криму для подальшого постачання водою Сімферополя.

Читайте також:
Окупованому Сімферополю води вистачить на 110 днів, – Аксьонов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна