Наступного року Україна зможе отримати 8 млн доз вакцин від COVID-19, – Ляшко

 

Україна отримала підтвердження від механізму COVAX, тому в майбутньому зможе отримати вакцини від коронавірусу для 20% населення (близько 8 млн доз).

Про це у вівторок, 4 серпня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає “Укрінформ”.

“Вчора ми отримали підтвердження від механізму COVAX (механізм глобального доступу до вакцин COVID-19), що уряд України має право звернутися до даного об’єднання глобального вакцинного альянсу з проханням надати вакцину у разі її реєстрації для подальшої профілактики коронавіруcної хвороби шляхом проведення щеплень людям з груп ризику або визначеним віковим категоріям”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що за цим механізмом кожна країна, яка є членом альянсу, отримає вакцини для покриття щепленням 20 відсотків населення.

За його словами, для України це близько 8 млн доз.

Це та вакцина, яка гарантовано надійде до України різними об’ємами, і може бути безкоштовною або за спеціальною ціною.

Кабмін і МОЗ проводить низку перемовин з виробниками та урядами інших країн для того, щоби додатково закупити вакцину за бюджетні кошти вже за іншими цінами, і покрити усі групи ризику населення щепленнями від коронавірусу.

“Також ми працюємо з виробниками для того, щоб в подальшому вони реєструвалися на території України. І суб’єкти господарювання, які хотітимуть захистити своїх працівників для того, щоб унеможливити масові спалахи на підприємствах, також могли б купувати і вакцинувати своїх працівників”, – сказав Віктор Ляшко.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу знову діагностували понад 1000 нових випадків, зріс показник смертності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна